Istanbul

Ga nu met Ishara Travel & Tours naar de schitterende Turkse stad Istanbul. Istanbul is de trotse bezitter van adembenemend mooie historische gebouwen. Dit komt door het rijke verleden van de stad. Historische hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de kleine en grote Aya Sofia, twee beroemde kerken die na bijna 1500 jaar nog steeds overeind staan én indruk maken. Bezoek één van de talloze moskeeën, zoals de Blauwe Moskee en de Süleyman Moskee. Maar Istanbul heeft meer te bieden dan alleen cultuur. Wat dacht u van al die gezellige theehuizen, badhuizen, winkelstraten, restaurantjes, barretjes en het Turkse nachtleven. Wie in Turkije is moet eigenlijk een bezoek brengen aan een Turks bad, dit is een ware belevenis, na afloop voelt u zich herboren.

Met een boottocht over de Bosporus en Gouden Hoorn ziet u de enorme omvang van deze levendige stad of kunt u kennis maken met de Prinseneilanden. Beleef het allemaal zelf!

€ 349

afdrukken
 • Data en Prijzen
 • Dagprogramma
 • Kies uw vertrekdatum en prijs
 • Geen vertrek datum
 •   5 dagen  
  Kies uw vertrekdatum hieronder Prijs p.p
 • Kies aantal personen
 • Vul het aantal personen in:
 • inclusief

  • Retourvlucht Amsterdam Schiphol
  • Accommodatie op basis van Logies/Ontbijt
 • Exclusief

  • niet genoemde maaltijden en drankjes
  • transfer luchthaven-accommodatie v.v.
  • reisleiding ter plaatse
  • facultatieve excursies en entreegelden
  • visumkosten (ca. € 20 p.p.)
  • reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 40 Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname is 14 dagen voor vertrek.

  • Bekijk de prijsberekening
  • Vertrekdatum:
  • Reisduur:
   5 daagse
  • Samenstelling totaalprijs

  • 1 x Basisreissom a €
  • Totaalprijs

Reisprogramma

Dag 1 Vanaf Schiphol vliegt u naar Istanbul. Eenmaal in Istanbul aangekomen, neem t u een taxi naar het hotel ca 8 euro p.p.

Dag 2 - 4 Deze dagen kunt u heerlijk genieten van alles wat de wereldstad Istanbul u te bieden heeft!

Dag 5 Vanuit het hotel neemt u een taxi ( ca 8 euro naar de luchthaven. Van hieruit vliegt u terug naar Schiphol.

Extra informatie:

De luchthaven van Istanbul, Ataturk Airport, is in grote het 3e gebouw van Turkije. Het verwerkt per jaar ongeveer 14 miljoen passagiers. Er zijn 3 terminals, 1 voor buitenlandse vluchten, 1 voor binnenlandse vluchten en 1 uitsluitend voor vrachtverkeer.

De taxirit naar het centrum bedraagt ongeveer 25 minuten en kost ongeveer 10,- per enkele reis. De taxi’s staan klaar bij de luchthaven.

In Turkije is het een uur later dan in Nederland.

Stad / informatie:

Harem is Arabisch voor 'ontoegankelijk', 'afgesloten'. Een afdeling vol vrouwen, exclusief voor gebruik van de sultan, is als sinds mensenheugenis een voorrecht van de Oosterse wereld. Het geheimzinnige en verbodene van het woord oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit.

Het Hippodroom is een plein met een ovale vorm. De vorm is afkomstig van zijn vroegere functie, nl. een paardenrenbaan. Hier raasden ze met hun twee- en vierspannen rond een aarden middenberm. Toen Constantijn zijn 'Nieuwe Rome' bouwde, was het 'Oude Rome' in zijn gedachten. Zijn paleis werd gebouwd als dat van Palatijn in Rome en het ontbrak er alleen nog aan een Circus Mazimus. Vervolgens werd het Hippodroom gebouwd, de paardenrenbaan. Van het stadion dat ooit in het hart van Constantinopel stond, zijn bijna geen restanten meer over.

De blauwe Moskee dankt haar naam aan de blauwe Iznik tegels die binnen in de Moskee zijn gebruikt tijdens de bouw in de 17e eeuw.

De oorspronkelijke naam van de blauwe Moskee is Sultan Ahmet Camii. Het was de moskee van sultan Ahmet I. De naam blauwe Moskee kwam door de reizigers uit het westen .

De Aya Sofia, één van de briljantste bouwwerken ter wereld, is gebouwd als een Byzantijnse kerk door Justinianus in de 6de eeuw. De Aya Sofia geldt als één van de bekendste bezienswaardigheden van Istanbul.

Aan de huidige kerk waren er al 2 vooraf gegaan. Constantijn de Grote begon zelf in 1932.

Op ieder moment van de dag kunt u iets te eten te kopen. Of het nu bij een stalletje op straat is, bij de Turkse snackbar 'Kebab', Istanbul staat bekend om zijn kebab, of in één van de talrijke restaurantjes.

Keuze genoeg!

Van eenvoudige tot luxe restaurants, waar u naast Turks tevens Europees kunt eten of in een 'Lokanta' waar u alleen Turkse gerechten aantreft. Typisch Turkse kleine eethuisjes zijn de 'Meyhane'. De Turkse keuken is uitgebreid en smaakvol. Meest opvallend zijn de 'mezes', kleine voorgerechtjes die op zichzelf al een maaltijd vormen. De Turkse koks stellen hun fantasie en creativiteit op de proef bij het bereiden van de 'mezes', zoals 'imam bayildi' (= de imam viel flauw), een aubergine gvuld met gehakt, kruiden en groenten. Het hoofdgerecht bestaat over het algemeen uit een vlees- of visgerecht.

In de wijk Kumpaki kunt u het beste vis eten. Grote aantallen visrestaurants beconcurreren elkaar in de smalle gezellige straatjes. Eten is echt genieten voor de Turken en dat zult u ook merken aan de enorme variëteit in de maaltijden, maar wist u dat de Turken ook enorme snoepers zijn? U ziet het aan de vele 'pastahanes', banketbakkerijen. Als dessert kunt u zoete nagerechten zoals 'baklava' of 'sutlac' proberen. De nationale drank is Raki.

Het is een anijslikeur die wordt aangelengd met water. Een goede keus bij de 'mezes' of vis. Veder ziet u iedereen Turkse koffie en thee drinken. De koffie wordt zwart gedronken en niet gefiltreerd. De laatste slok kunt u beter laten staan!

Beyoglu/Europese wijk, de levendige straatjes om te eten vindt u in de omgeving van Tünel, de Çiçek Pasaji en de vismarkt.

Dineren kan goed in Cumhuriyet, bekende 'meyhane' of Çiçek Pasaji, hier vindt u een hele reeks 'menu's...

Aan de Bosporus en de Gouden Hoorn bevinden zich een aantal zeer goede restaurants. Op de menukaarten vindt u de meest uitéénlopende visgerechten.

Vraagt u altijd naar de vis van de dag of laat de koks voor u een voortreffelijke maaltijd bereiden. Deze restaurants hebben een wat hoger prijsniveau en reserveren is aanbevolen.

Tips:

 • Boottocht over de Bosporus of naar de Prinseneilanden
 • Valens Aquaduct, gebouwd om het paleis en de fonteinen in de stad te voorzien van water.
 • Paleis Beylerbeyi Palast
 • Stadsmuren van Istanbul

Grensdocumenten/Visum

U bent zelf verantwoordelijk voor (het verkrijgen van) de juiste grensdocumenten. U dient zelf bij de betrokken autoriteiten informatie in te winnen. Alle informatie die door ons verstrekt wordt, heeft betrekking op personen met de Nederlandse nationaliteit. Als u een andere nationaliteit hebt, dient u zelf bij de ambassade van het te bezoeken land te verifiëren of er voor personen met uw nationaliteit speciale regels gelden m.b.t. grensdocumenten of visa. De reissom is altijd exclusief de kosten voor het visum. Voor Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort of een Europese toeristenkaart dat geldig is tot na het verblijf. Let op: de Koninklijke Marechaussee op Schiphol verstrekt géén nooddocumenten meer voor Turkije! Tevens geldt een visumplicht. Het visum wordt u bij aankomst op de luchthaven vóór de paspoortcontrole in Turkije verstrekt tegen betaling van € 15 per persoon en is 90 dagen geldig. Wij raden u aan om het visum met gepast geld te betalen. Ook kinderen die in het paspoort van hun ouders vermeld staan, dienen een visum te hebben. Kinderen vanaf 16 jaar dienen een eigen geldig identiteitsbewijs te hebben. Het visum kan alléén ter plaatse op de luchthaven in Turkije geregeld en betaald worden.

Geldzaken

De Turkse munteenheid is de Turkse Lira. U kunt overal met uw pinpas terecht. Ook kunt u in Turkije terecht met euro`s, die vooral in toeristengebieden een geliefd betaalmiddel zijn. Indien met euro’s betaald wordt, rekent men niet altijd de meest gunstige koers. Creditcards worden in banken, grote hotels, restaurants en winkels geaccepteerd.